Jak míchat?

Základy znalostí pro míchání vlastního e-liquidu.

 

Věříme, že většina z Vás dnes už umí správně vypočítat poměr báze a nikotinu ať už pří míchání vlastních aromat, či při dolevání do Shake´n´Vape lahviček. Nicméně, je nám jasné, že nikdo učený z nebe nespadl a míchání jako takové je potřeba si osvojit. 

 

Výhody domácího míchání jsou nesporné, ať je zde možnost kombinovat co Vám přijde pod ruku, či výrazná úspora financí oproti kupování hotových liquidů s nikotinem.

 

Co budete potřebovat?

1. Příchuť - ať už aroma či SnV

2. Bázi - 50/50 pro MTL 70/30 pro DL (všeobecné doporučení)

3. Nikotinový booster

4. Lahvičku, ve které bude Váš namíchaný produkt (odpadá v případě SnV)

5. Injekční stříkačku pro odměření aroma či boosteru 

6. Doporučení: vždy pracujte v ochranných rukavicích. Booster se nesmí nikdy dostat na kůži, do úst, očí a podobně!!! Pracujte v klidu a s rozvahou!

 

Dále výpočet jednotlivých poměrů příchutě, báze a nikotinu, pro ten Vám jistě velmi dobře poslouží online kalkulačka, kterou naleznete zde.

 

Poté výsledný namíchaný produkt protřepáte a máte hotový e-liquid! Dobře, ideálně ještě chvíli počkáte než se vše ustálí a jednotlivé molekuly báze přijmou chuť aromatu do sebe. Z našich vlastních zkušeností je dobré počkat přibližně takto:

Ovocné příchutě - 1 až 3 dny.

Buchtové příchutě - 1 až 7 dní.

Tabákové příchutě - 14 až 30 dní. 

Případně dbejte doporučení výrobce, který dobu zrání obvykle uvádí na etiketě. Vše můžete vapovat hned, ale některé složky příchutě se začnou projevovat až později. 

 

A to je vše. Užívejte ty chvíle klidu a pohody při míchání a vychutnávejte si Vámi připravené příchutě v plné míře!